Wie zijn wij

Beloftes doen wij enkel als wij ze waar kunnen maken. Wij zijn oplossingsgericht en geven Niet gauw op..

Natuurlijk wil je weten wie zich verkiesbaar stelt voor de verkiezingen van 16 maart 2022. Begin januari zal er meer bekend worden gemaakt.

In de huidige raad:

In de huidige raad

Raadslid en fractievoorzitter: Yvette IJpelaar

Ik ben geboren in Willemstad, Curaçao. Waalwijk is mijn thuis waar ik mij ook gelukkig voel. Ik woon meer dan 55 jaar hier in een voor mij en mijn gezin, mooi Waalwijk. Ik ben een nog levenslustige senior met genoeg energie voor tien. Toen ik bijna 16 jaar geleden als raadslid benoemd werd, stapte ik een andere wereld binnen. Een onverwachte ervaring. Door mijn werk in het sociale domein, zorg en vrouwennetwerk, dacht ik veel te weten. Ik werd in het diepe gegooid maar ik leerde snel politiek zwemmen. Ik merkte dat het vak raadslid moest worden geleerd. Ik zocht een persoonlijke coach en die vond ik in Cees, in Tilburg. Iedere vrijdag ging ik, een jaar lang, twee uur, met hem sparren. Ik ben autodidact, en daarnaast heb ik ook nog landelijk diverse politieke scholing gevolgd. Deels zelf financieel er in geïnvesteerd. Vandaag leer ik mijn team wat de functie inhoudt. Want makkelijk is het niet. Zeker niet als je van ‘buiten af’ de politieke arena binnenkomt. Het is voor mij een bijzondere eer om de inwoners van Waalwijk te mogen vertegenwoordigen in de gemeenteraad. Mensen die op mij stemmen koesteren wel hoge verwachtingen maar tot nu toe heb ik deze naar eer en geweten handen en voeten aan gegeven. Ik ben een zeer modern raadslid en sta tussen de mensen. Ik luister, ik denk mee en ik bied een helpende hand waar het kan. Ik ben een DOENER en beloof niets wat ik niet waar kan maken. Wat ik zeg, doe ik ook! Verder hou ik van gezelligheid, lachen, dansen, reizen, lezen, lekker eten en een hoop vrienden om mij heen. Kortom, ik ben een gezellige, goedlachse mensenmens, wordt er gezegd. Geef ons in maart 2022 weer uw stem om mee te kunnen beslissen hoe Waalwijk de komende vier jaar er uit gaat zien. Stem op Lijst IJpelaar, lijst nummer ? met een Hart voor Waalwijk.

In de fractie

Fractievolger: Elly Snoeren-Leijtens