Wie zijn wij

De Lijst IJpelaar kandidaten elftal voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022
‘Eenheid in Verscheidenheid’ Hier gaan we voor!

Beloftes doen wij enkel als wij ze waar kunnen maken. Wij zijn oplossingsgericht en geven niet gauw op..

In de huidige raad

Raadslid en fractievoorzitter: Yvette IJpelaar

Ooit geboren in Willemstad, Curacao woon ik nu alweer meer dan 55 jaar in het mooie Waalwijk. Hier voel ik mij gelukkig en Waalwijk is mijn thuis. Ik geniet van mijn gezin, hou van lachen, reizen, dansen en heel veel gezelligheid om mij heen. Mensen beschrijven mij wel als goedlachs mensenmens en de stap om burgers te gaan vertegenwoordigen in de raad was dan ook niet zo groot. Toen ik 16 jaar geleden als raadslid benoemd werd, stapte ik een andere wereld binnen. Ondanks mijn werk in het scoiaal domein, de zorg en het vrouwennetwerk, merkte ik dat het vak van raadslid moest worden geleerd. Naast zelfstudie, politieke scholing en cursussen, zocht ik een persoonlijk coach om mee te sparren. Die vond ik in Cees, uit Tilburg. Hij heeft mij veel wijsheid bijgebracht. Die wijsheid probeer ik nu ook aan mijn team over te dragen. Ik leer hen wat de functie van raadslid inhoudt, want makkelijk is dat niet. Ik vind het een eer om de inwoners van de gemeente Waalwijk te mogen vertegenwoordigen in de gemeenteraad. Ik geef met eer en geweten handen en voeten aan de verwachtingen die burgers hebben nadat zij hun stem aan mij gegeven hebben. Als raadslid sta ik tussen de mensen en probeer altijd een helpende hand te bieden. Luisteren, meedenken en vooral (mee)doen waar het kan en niets beloven wat ik niet waar kan maken. U kunt op mij rekenen. Geef ons in maart 2022 weer uw stem om mee te kunnen beslissen hoe Waalwijk de komende vier jaar er uit gaat zien. Stem op Lijst IJpelaar, lijst nummer ? met een Hart voor Waalwijk.

In de huidige fractie

Fractievolger: Elly Snoeren-Leijtens

Ik ben Elly Snoeren Leijtens en geboren in Baardwijk. OP mijn elfde verhuisden wij naar Drunen door het werk van mijn vader, maar zeven jaar later kwamen wij weer terug naar Waalwijk. Voor mij duurde dat maar drie jaar vanwege mijn huwelijk ging ik weer terug naar Drunen. Waalwijk liet mij toch niet los en ik ging er nadat mijn vier kinderen de lagere school verlieten naar de Moedermavo en vervolgens werken bij WML. Op het directiesecretariaat als administratief medewerkster. Volgde een MBO opleiding via het werk tot directiesecretaresse en deed dat zo’n tien jaar met veel plezier. Omdat ik toch met mensen wilde werken stapte ik over als werkleider naar de afdeling Verpakken in de Divisie Industrie. Kwam er vervolgens achter dat dat toch wel mijn roeping was. Werken met mensen met een beperking is zo verschrikkelijk mooi. En omdat ik zelf ook vrij jong reuma heb gekregen en weet wat het is om ziek te zijn was ik er echt op mijn plaats. Ik ben echter niet van het opgeven. Toen wij in 2016 in het mooie Sprang-Cappelle kwamen wonen kon ik dat mooi gebruiken in mijn werk als fractievolger van lijst IJpelaar.

Door mijn ervaring de afgelopen vier jaar in de raadsvergaderingen weet ik dat je niet altijd kan krijgen wat je wil. Dan komt het aan op een compromis. Samenwerken met andere partijen en het beste er van maken voor de inwoners van de gemeente Waalwijk. Dat is tenslotte waarvoor lijstIJpelaar onder aanvoering van ons raadslid Yvette IJpelaar het doet!

Fractievolger: Soufian El Messaoudi

Mijn naam is Soufian El Messaoudi. Op 25 november heeft burgemeester Ausems mij beëdigd als fractievolger van Lijst IJpelaar. Mijn doel is om alle Waalwijkers te gaan vertegenwoordigen in de gemeenteraad.

Ik ben geboren en getogen in Zanddonk, Waalwijk. Na basisschool Van der Heijden ging ik naar het Dokter Mollercollege. In deze periode heb ik gevoetbald bij RWB en WSC en gewerkt als vakkenvuller bij een bekende supermarkt in de Els. Toen het moment kwam om mijn horizon te verbreden, koos ik voor de richting bedrijfseconomie. Deze studie was volledig in het Engels waardoor een uitstapje naar het buitenland niet kon worden overgeslagen. Plots stond deze Waalwijker helemaal alleen in de hoofdstad van Vietnam voor een 6 maanden durende uitwisseling. Bij terugkomst heb ik mijn HBO(Breda) afgerond en ben ik de Master Finance gaan volgen op de universiteit in Tilburg. De passie voor cijfers komt dan ook goed tot zijn recht in mijn huidige baan als analist fusies en bedrijfsovernames.
In mijn vrije tijd wordt regelmatig de sportschool opgezocht, een computerspel gespeeld en gevoetbald bij voor mij, een van de mooiste voetbalclubs van Waalwijk: RWB. Daarnaast bied ik jongeren een helpende hand bij hun studie.

De komende tijd ga ik de fractie van Lijst IJpelaar ondersteunen, bijeenkomsten en raadsvergaderingen bijwonen om het raadswerk beter te leren kennen en met elkaar uw stem te laten horen in de Gemeenteraad.